torsdag 14. oktober 2010

Førsteinntrykk av hovedsiden


En nettsides forside gir leseren et førsteinntrykk som antyder hva nettsiden handler om. Som nevnt og vist i forrige innlegg er det mye informasjon som skal få plass på Høyskolen i Bergen sine nettsider. Dette preger også nettsidens forside. Det første man ser er et oversiktsbilde hvor oppmerksomheten trekkes mot et bilde av en smilende dame. Bildet er plassert midt på siden. Tekstbolken ved siden av har overskriften "Studietilbud", med underoverskrifter/linker til de forskjellige avdelingene, for eksempel "Helse- og sosialfag", eller "Lærerutdanning".

Ser man helt øverst på siden ser man overskriften 'Høyskolen i Bergen'. Skolens logo er tydelig plassert, og er gjentatt tre ganger i forskjellige varianter. Rett under overskriften er det en inndeling i fanene 'Om Høgskolen',' Studer', 'Aktuelt', 'Forskning og nyskapning' og 'For studenter'. Her kan man kan klikke seg videre dit man skulle ønske. Disse fanene antyder at denne nettsiden har mye å by på, og det blir raskt bekreftet noen museklikk videre. Det skal vise seg at hib.no er en nettside med mye informasjon.

Gadgeten i midten er omkranset av flere gadgeter. Rett under bildet er det linker til nyheter, med og uten bilde. På venstre side er det gadgeter med overskriftene 'Snarveier' og 'Sentre'. På venstre side finnes en gadget med innhold som skifter ganske sakte.

Forsiden er ryddig og oversiktlig. Brukeren jeg velger å utgangspunkt i er en person som ønsker å bli lærer, og det vil være lett for denne å finne frem til koblingen "Lærerutdanning". Hovedsiden har veldig mye tekst i forhold til andre modaliteter, noe som gjenspeiler resten av nettsiden.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar