fredag 15. oktober 2010

Til inspirasjon

Som forsiden også gir inntrykk av ser vi at nettsiden hib.no er en side med mye informasjon og mye tekst. Nettsiden klarer ikke enda å utnytte de mulighetene og det potensialet det har som sammensatt tekst. Nettsiden burde også hatt enda mer fokus på hvilke fordeler studentene får ved å velge denne høyskolen. Her ligger og et stort potensiale i forhold til å promotere muligheter for utveksling til dagens reiseglade ungdom. Ved å bruke flere semiotiske ressuser kunne siden vært enda mer innbydende. Følgende kommer noen tips og råd hentet fra andre nettsteder som kanskje kan være til inspirasjon til hvordan å gjøre nettsiden enda bedre og variert.

Studentliv utenom studiene
Det sosiale aspektet er viktig for potensielle studenter, og vil være med å påvirke hvilke studiested man velger. Dette aspektet kommer veldig lite frem på hib.no imotsetning til mange andre høyskolers nettsider, (for eksempel Høgskolen i Vestfold) som har en egen fane på fremsiden holdt av til nettop dette:




Hive viser også at de er tilgjengelige på digitale medier.

Møte med allerede studerende studenter
Høgskolen i Oslo har på forsiden intervjuer med studenter som allerede går på høgskolen. Dette er med på å gi nye studenter informasjon om hvordan det å studere ved høyskolen kan utarte seg.


Filmer
Universitetet i Stavanger har som en del av rekrutteringsarbeidet lagt ut flere filmer på sine nettsider, for eksempel en om Lena som studert ved UiS og som nå jobber som lærer.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar